MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Länkar till pärlaffärer

(senast uppdaterad 080731)

Här är affärer som jag och besökarna på Pärlplatsen rekommenderar. Har du bra erfarenhet av någon affär (som säljer pärlor och pärltillbehör) och tycker att de skall vara med i listan så skicka in adressen till Pärlplatsen, du får också gärna skriva en liten kommentar om dem. Observera att kommentarerna är från olika personer och ger just deras intryck av butiken i fråga (ibland kan butiken ha skickat in info om sig själv och då är det mer neutral text och jag kollar alltid upp butiken först). Kika gärna även i forumet Inköpsställen där olika inköpsställen diskuteras och skulle någon ha haft problem med någon butik så har de förhoppningsvis skrivit det där.

Kolla även in UK Beaders lista (mestadels Engelska butiker) där de precis som här listar butiker användarna av forumet har erfarenhet av eller butiker som de granskat innan de läggs upp.

När länkarna läggs upp och lite då och då kollas butikernas villor för returer och leverans. De skall uppfylla distansavtalslagen och konsumentköplagenför att få vara med. Främst har kollen riktat in sig på att se så de inte försöker ha kortare ångertid än 14 dagar och att de itne friskriver sig från transportskador eller borttappade varor. Du har som konsument alltid själv skyldighet att kontrollera villkoren innan du genomför en beställning så Pärlplatsen friskriver sig från allt ansvar för lagda order hos butikerna i denna lista.

Alla länkar öppnas i nytt fönster.

Butiker i Sverige

2 Stenar
Vendelsömalmsvägen 195 nb, Haninge
Det har ett blandat sortiment i webshopen och ett större sortiment i butiken, där man även kan få hjälp och råd. Man är välkommen att sitta ner i butikens soffa och bläddra i pärltidningar och litteratur för att insupa inspiration. Butiken direktinporterar från Tjeckien, Kina och USA. Ett stort sortiment på bohemisk kristall från Tjeckien.

AbOva
Lite svårnavigerad webbplats men med ett bra utbud av bicones, firepolished, kinesiska sötvattenspärlor samt ett litet utbud av tillbehör.

Amusar
Sickla Köpkvarter, Nacka
Säljer pärlor från hela världen, men deras specialité är handgjorda pärlor från Indien. Håller kvällskurser i smyckestillverkning.

Anel pärlor & smycken
En webbutik med blandat innehåll; halvädelstenar, metallpärlor och glaspärlor i olika former och tillbehör av olika slag.

Anjalu
En webbutik med blandat innehåll sötvattenspärlor, Swarovski, tjeckiska glaspärlor, vackra glashängen och tillbehör av olika slag.

AuroraB
Har ett litet sortiment ädelstenar/halvädelstenar och Swarovski.

Bead Place
Vänortsgatan 4F, Mölndal
Säljer ett stort urval pärlor av olika material. Här hittar man bla Hawaiipärlor som kan vara svåra att få tag på annars samt smyckesdetaljer, displaymaterial och verktyg. Handlar du i butiken hittar du förutom ovanstående även pärltidningar och pärlböcker. Ägarna är alltid hjälpsamma och tillmötesgående. Äger även En Pärla där så gott som samma sortiment finns men man kan köpa allt styckvis istället.

Bara Pyssel
Säljer ett standardutbud av pärlor och tillbehör; glaspärlor, en del lampwork, snäckskal, sötvattenspärlor och halvädelsten.

Bronco Charlie
Har ett varierat utbud med Cloisonné, halvädelstens-, magnetiska-, snäckskal och sötvattenspärlor samt en del tillbehör bland anant i tibetsilver.

By Laage
Stort urval av smyckedelar (tillbehör) i sterling silver! Odlade sötvattenspärlor, pärlemorspärlor och halvädelstenar som t.ex. ametist, rosenkvarts etc.

Canvas
Sveagatan 11, Göteborg
Säljer bla. Miyukipärlor, Muranopärlor och andra sorters pärlor. Har även kurser och workshops.

Continenta
Luntmakargatan 85B, Stockholm
Grossistföretag som är mycket billiga på halvädelstenar, billiga på storpack, seed beads och bugles, men seed beads är ganska ojämna i storlekarna och bugles har små hål. Bra priser även på lås och silver. Snabba leveranser.

Creation Pärlor & Sån't
Standardutbud av styckevispärlor i bland annat glas, kristall, snäckskal, trä, balisilver, halvädelsten och sötvattenspärlor samt smyckestillbehör av olika slag. Fast fraktkostnad.

Creative Company
De har ett stort utbud av pärlor och smyckesdetaljer. Vissa saker till väldigt bra pris andra ganska dyra.

Crystal Drops
Högbergsgatan 30, Stockholm
Seglargränd 1c, Nynäshamn

De håller kurser och säljer smycken samt pärlor och tillbehör i sin webbutik.

Davidshalls Pärla
Verkstadsg. 3, Malmö
[Information om butiken saknas]

Designshop
Här hittar du massor med pärlor, halvädelsten, Cloisonne, Swarovski både pärlor, pointedback och flatback, samt en hel del tillbehör och metallpärlor.

Drakens Pärla
Har ett ganska stort utbud av pärlor och en del tillbehör. Här hittar man ofta roliga och annorlunda pärlor.

Elises Pärlateljé
Truedsväg 21, Ekeby
Har inte så stor variation på pärlsorter men är väldigt trevliga att ha att göra med och har helt ok priser. Säljer bla mönster till pärlbroderier och har 9/0 och 11/0 i många färger.

Fasters te och presentbod
Skurupsv. 483, Skurup
Har ett litet utbud av pärlor och tillbehör.

Fridhems pärlor och presenter
Där finns bl.a 3mm romarpärlor som kan vara svårt att hitta i övrigt ett standardutbud av glaspärlor och tillbehör.

Fru Pärla - en kreativ upplevelse
En del annorlunda glaspärlor, sterling silvertillbehör och lite annat smått och gott till vettiga priser hittar du här.

GeoArt
Hornsgatan 29D,B Stockholm
Säljer i första hand över disk men tar även order andra vägar (men läs igenom köpvillkoren innan du beställer). Mycket bra priser på halvädelstenar och sötvattenspärlor. Dessutom trevlig innehavare och hjälpsam personal.

GeoCity
Kungsgatan 57, Stockholm
Säljer halvädelsten och sötvattenspärlor till bra priser.

Glaspärlor.se
Där hittar man ett stort utbud av handgjorda glaspärlor.De har specialiserat sig på silverfoil pärlor men har även annat i lampwork och ett litet urval med tillbehör. Driver även Pärlbutiken i Norrköping.

Glimma Design
Ett litet men varierat utbud av glas-, vax, snäckskals-, metall, hematitpärlor och cloisonné mm. Även en del tillbehör.

Guldpaddan
Webbutik som säljer pärlor från hela världen, tex seed beads och fasettslipade pärlor från Tjeckien, cloisonné och sötvattenspärlor från Kina. Även en hel del stringingmaterial och lås i ädelmetall.

Halmstad Hobbyhandel
Carl XI:s väg 27, Halmstad.
Har ett växande sortiment pärlor från Pärlehuset.

Hemflit
Säljer pärlor från Mill Hill, det enda stället jag hittat i Sverige som gör det.

Hobbyglädje i Jönköping
Klostergatan 14, Jönköping
Säljer både Panduros och Creativ Companys utbud.

HobbyGrossisten
Vikstensvägen 20, Stockholm
Grossist inom pärlor och smyckestillbehör. Återförsäljare av Miyuki, samt erbjuder ett stort utbud av pärlor av olika sorter. Försäljningen bedrivs på Internet och viabokade kundbesök i deras lokaler belägna i Kärrtorp, Stockholm.
OBS! Endast försäljning till momsregistrerade företag.

Hobby och Present
S:T Persgatan 85, Norrköping
Stort utbud av tjeckiska glaspärlor (sortimentet från Pärlehuset).

Hobbypärlan i Malmö
Upplandsgatan 16, Malmö.
Säljer allt i pärlbroderi från Elises och Güttermans, håller också kurser i butiken dagtid, Mycket underbar personal som då hjälper en i allt i pärlväg och är alltid glada och positiva.

Hobbygruppen
Säljer sötvattenspärlor, glaspärlor, metallpärlor, seed-beads, handgjorda pärlor och halsbandslås.

Hobbyshopen
Norra Rådmansgatan 2, Gävle
Billiga, snabba, serviceminded och bra kvalite på pärlorna. Har mest seed beads.

Humla Design
Ett litet utbud av lite av varje så som sötvattenspärlor, halvädelsten, cloisonné och glaspärlor i många olika varianter.

Jiska Design
Säljer pärlor, smyckesmaterial, smyckeshängare i flera lite ovanliga modeller. Urvalet på pärlor är bland annat Lampwork, Glashängen, Cloisonné, Tjeckiska glas, Indiska glas, Millifori pärlor mm.

Kloka Leksaker
Kanslihuset på Kanslihusvägen 5, Vasallen på A8, Boden
Säljer Pärldesigns sortiment. De håller också kortkurser i pärlslöjd på kvällstid. Ylva som har butiken är jättetrevlig och hjälper gärna till.

Koddböke
Har ett litet utbud av chips, halvädelsten, cloisonné. sötvattenspärlor. Har alltid en veckans vara till ett bra pris.

LiAnnZu
Har ett ganska bra utbud av pärlor och tillbehör men webbshopsystemet tycker jag är väldigt svåranvänt. Tar tid att hitta det man letar efter.

Lilla Pärlan
Billiga priser, snabb leverans och man får alltid en liten extra påse med prover.

Ljuvating.se
Kul blandning av pärlor i olika material och former. Satsar en del på att försöka ha udda pärlor som inte finns på andra ställen.

Made by Roz
Har ett trevligt urval med pärlor, tillbehör och verktyg, påsar mm.

Mazzarin knep & knåp
Spelmansgatan 36a, Kristinehamn
De har lite pärlor i sin butik, de är även återförsäljare för Panduro och Slöjddetaljer.

Meleagris
Säljer en massa tillbehör av metall samt tråd, wire och band av olika slag. Har bland annat Miyuki seed beads och Karen Hill Tribe som annars är svårt att hitta.

Mias Pärleria
Här finns ett standardutbud av pärlor i olika material och tillbehör.

Millefiori
Linnegatan 46, Göteborg
Välsorterad butik med bl.a. Tjeckiskt glas som säljs både i lösvikt med mängdrabattstege och på strängar. Stort sortiment av kedjor. Millefiori håller även kurser och det finns möjlighet att ställa ut sina smycken till försäljning Webbshopen ger ett smakprov på det som finns i fysiska butiken.

MLi Hobby & Hantverk
Säljer Bali-, glas-, halvädelsten och metallpärlor. Bra priser och snabb leveranser.

Myllra
Har en blandad utbud av pärlor i många olika material och roliga detaljer att nyttja i pärlandet. Har även ett bra utbud av pärlböcker/häften. De har också ett trevligt inspirationsgalleri med massa kul att titta på och inspireras av. Skickar mot 30 dagars faktura.

Nenna
Har ett stort utbud av snäckskalspärlor, sötvattensblister, lampwork m.m. Fraktkostnad som alltid är 29 kr oavsett hur mycket man handlar för!

Ninas
Här hittar man ett urval av lite ovanligare pärlsorter. Hon säljer många roliga former och en hel del handgjort.

Nooras Silvergrejs
Specialicerad på tillbehör i äkta silver.

Nordian
Åsa tillverkar egna vackra glaspärlor som hon säljer.

Norrbottens Hobbyateljé
Kungsgatan, Boden
Säljer Elises Pärlateljés sortiment med Elises prislista men har även mycket annat. Just nu finns igen webbplats men ni kan ringa på 070-581 88 04. Sortimentet hittar ni på Elises webbplats. För oss som bor här uppe kan det ju vara bekvämt att bara svänga förbi istället för att beställa från Elise, vänta på posten och behöva betala frakten.

Pagoni
Ett litet men varierat utbud av det mesta. Här finns bland annart millifiorichips vilket annars har varit krångligt att få tag på. Schyssta priser, snabb leverans, portofritt och bonuspärlor hamnar i de flesta beställningar vilket är trevlig överaskning!

Panduro Hobby
Välkända, Ok sortiment, dyrt och inte speciellt snabba.

Pearldream
Mycket glas- och stenpärlor, tråd och kedjor, stort utbud av hängen, bobin, pärlmattor, bergskristaller, sötvatten, Just nu finns det mesta enbart i flerpack, men inom en snar framtid kan man också köpa allting styck. Ett paket enligt egna behov finns att få, kontakta ägaren via mail.

Pearlshop.se
Hermelinsgatan 15, Luleå
Säljer sötvattenspärlor, Swarovski och halvädelsten. Butiken har även en avdelning där lokala designers kan ställa ut och sälja mot provision (10%).

Perlehuset
Frejgatan 6, Stockholm
Butikerna har ett stort utbud av pärlor och tillbehör och det mesta säljs styckevis. I butikerna finns ett pärlboksbibliotek.

Perlgallerian
Ett trevligt utbud av lite av varje, balisiliver, cliosonné, silver, sötvattenspärlor, halvädelsten, glaspärlor mm. Varorna i butiken säljs i lösvikt eller hela strängar. Sortimentet varieras även konstant med udda pärlor i mindre kvantiteter. På kvällar och helger expanderar sittgruppen i bibliotekshörnan för att ge plats till kurser i smycketillverkning. Personalen hjälper gärna till med alla tips och trixs de kan. Tanken är att du ska kunna komma in på en kopp kaffe, sätta dig i fåtöljerna och låta dig inspireras av tidskrifter och böcker. Stressa av en stund! Andras kreationer kan även ställas ut och säljas mot provision.

PS-Design
Har ett varierat utbud och har som motto "Tanken är att ha variation framför kvantitét."vilket gör att det går att hitta lite udda saker i butiken men det kan också vara svårt att beställa igen om man fastnade för någon pärla. Helt ok priser.

Pysselkompaniet
Har inriktning på smyckepärlor av hög kvalitet och tillbehör för smycketillverkning.

Pyssel och Papp
Kaptensvägen 25, Hönö
Ett standardutbud av pärlor, tillbehör och verktyg. Har mer pärlor i butiken än i webbutiken. Har facetterade glaskongo som jag aldrig sett någon annanstans. Skickar mot faktura (då oftast samma dag).

Pärlan
Bra priser, och väldigt fina styckevis glaspärlor! Särskilt lampwork och silverfoil. Också en del displaymaterial och förpackningar. Inte särskilt stort utbud av baspärlor dock. Snabb och smidig leverans.

Pärlboden
Dag Hammarsköldsväg 220, Uppsala
Har ett litet utbud av pärlor och tillbehör.I butiken finns ett litet "bibliotek" med böcker och tidningar där du kan hämta inspiration gratis. Fika finns till självkostnadspris.
Det finns även arbetsplatser till uthyrning där visst material ingår i priset. I butiken hålls även kurser.

Pärlbolaget
Ett bra standardutbud av rocaille, sötvattens-, snäckskals- och glaspärlor. Har även en hel del tillbehör.

Pärlbutiken i Norrköping
Repslagaregatan 13, Norrköping
Har ett stort och varierat sortiment av pärlor och smyckestillbehör.
Här hittar du pärlor av keramik, glas, halvädelsten, Fimolera, snäckskal,,
sötvattenspärlor, ben m.m. Stort utbud av sterlingsilver pärlor och smyckestillbehör
Specialiserade på silver- och guldfolierade glaspärlor (Glaspärlor.se).
Inspirationshörna med böcker & modeller.

Pärldesign
Lillgatan 5, Åseda
Snabba, bra blandat utbud av pärlor, tillbehör, verktyg och böcker samt mycket bra service.

PärlePorten
Har ett stort utbud av olika glas-, natur-, halvädelsetens- och metallpärlor samt lampwork. De har även ett bra utbud av tillbehör. Fraktfritt över 200 kr.

Pärlerian
Snabb leverans, många olika sorters pärlor till vettiga priser, trevligt bemötande via mail. Skickar fraktfritt.

Pärlfynd- för dig som älskar att fynda pärlor
Butik som specialiserat sig på sötvattenspärlor, silverfolierat samt snäckskalspärlor. Här hittar du pärlor i en mängd färger och former.

Pärlförrådet
Käglinge bygata 27, Oxie
Bra utbud av pärlor i olika material, tillbehör och förvaring.

Pärlgrossisten
Östra Förstadsgatan 31, Malmö
Sötvattens-, snäckskals-, magnetpärlor, stenar, swarovski, cloisonné, glaspärlor, metall och olika tillbehör. Inte så där jättestort utbud av varje sort men ändå ett brett sortiment som många har rekommenderat.

Pärlgården
Kullagatan 38, Helsingborg
En trevlig butik med avskilt men ändå centralt läge som är lätt att hitta till. Butiken har ett brett sortiment med tjeckiska glaspärlor och är även återförsäljare av Perlehusets sortiment, som omfattar bland annat sötvattenspärlor, snäckskal, halvädelsten, smyckesdelar och tenshapärlor. De flesta pärlorna säljs lösa för styckpriser. Butiken har en mysig atmosfär och det finns även en liten "myshörna" med pärlböcker.

Pärlmani
Har ett varierat utbud med kinesisk kristall, is-r, halvädelsten-, snäckskal och sötvattenspärlor mm.

Pärlrummet
Kungsgatan 44, Lindesberg
Stor pärlbutik, kurser och webshop. Säljer söt-, saltvattenspärlor, swarovski, formpärlor, smyckesdelar m.m.

Pärlsajten
Swarovski, glaspärlor och tillbehör.

Pärlshopen
Sturegallerian, Grev Turegatan 9A, Stockholm
Västermalmsgallerian, St Eriksgatan 45, Stockholm
Hansagallerian, Stadt Hamburgsgata 7, Malmö

Har ett blandat och bra utbud av pärlor och en del verktyg samt böcker. För den som vill lära sig under handledning har man kortare kurser på kvällstid. I webbutiken kan du köpa det mesta styckesvis.

Pärltorget
Sortimentet består bl a av japanska seedbeads och delica, tjeckiska glaspärlor, verktyg och tillbehör som kan vara svåra att hitta på andra ställen.

Pärltorpet
Har ett litet utbud av lite av varje.

Pärltrollet
Pärlbutik som specialicerat sig på seeadbeads och andra pärlor som passar till peyote, fyrkantsteknik (RAW), pärlvävning, pärlvirkning och andra sätt att sy med pärlor. HAr bland anant Miyuki och ToHo.

Pärlverkstan
Har ett blandat sortiment av roliga pärlor och tillbehör. Här finns glaspärlor, swarovski, sötvattenspärlor, halvädelstenar, millefiori, metall, snäckor, seeds mm. Här hittar du även tips och trix för att göra smycken.

Ranes pärlor & metall
Relativt litet utbud av olika pärlsorter och tillbehör (f.d. Rum & Rams utbud) men man kan hitta små godbitar.

Riddgem
Har mest slipade ädelstenar men då och då har de strängar med pärlor och halvädelsten/ädelsten i välldigt hög kvalité men ganska dyra.

Sekanum
Butik som har lite av varje samt ett stort inspirationsgalleri. Mycket av lås mm är i äkta silver vilket annars är svårt att få tag på i svenska butiker.

Sirlig pärlor
Annorlunda och vackra pärlor till bra priser, har även tillbehör, påsar och displayer.

Skapasmycken.se
Stort sortiment av Swarovski, tjeckiska fire polished glaspärlor, seed beads, bugle beads och metalldelar. Finns en del unika smyckesdelar från Japan också. Snabb leverans och beställning från en liten mängd. Skickar även varor via vanlig post så slipper man betala dyr frakt. Lite besvärligt med orderformulär som excelfil då alla inte har excel på sina datorer.

Sliderrummet
Pärlor av olika material så som glas, snäckskals-, sötvattenspärlor. Connectors, sliders och andra tillbehör.

Slöjd-Detaljer
Axvallagatan 10, Skara
Pärlor i ett flertal material samt smyckesdetaljer. Mycket bra priser på vissa saker men dyra på andra.

Smycka Dig
Lena tillverkar vackra handgjorda (lampwork) pärlor som hon säljer.

smyckerian.se
Ett bra utbud av halvädelsten, stor variation av pärlor och bra utbud av silverdetaljer och andra tillbehör. Mycket bra kvalité på sakerna.

SmyckesVerkstan - Dina pärlor på nätet
Glaspärlor på sträng, smyckestillbehör, sötvattenspärlor, Sterling Silver, Swarovski kristaller med mera. Toppenkvalité till kanonbra priser och supersnabb leverans.

Stark Design
Säljer glaspärlor av hög kvalitet. Seed beads 11/0, löv, kuber, runda (druks) mm. En trevlig och lättnavigerad butik med hyfsade priser och bra service.

Tant Gredelins Garderob
Karlavägen 72, Stockholm
Secondhandaffär (som ägs av ena halvan av Guldpaddan) där det även finns ett utbud (300-400 artiklar) av pärlor i butiken. Pärlor är packade i små påsar som kostar 10:-/st. Det är mest seedbeads från Tjeckien och pressade Tjeckiska pärlor, men även lite cloisonné och sötvatten från Kina, lite sten, kristall, silver (925).

Tiliting
Säljer Pärlehusets sortiment av högklassiga tjeckiska pärlor, seed beads från ToHo, snäckskals- och sötvattenspärlor samt Swarovski. Har även tillbehör.

Teardevil
Säljer sötvattens- och saltvattenspärlor samt halvädelstenar till bra priser och med snabb och personlig service.

Tradera - Pärlor & Smyckestillbehör
Auktionswebbplats som börjar ha allt mer pärlor och smyckestillbehör.

Tuas Pärlor
Ett standardutbud av glas- hematit-, snäckskals- och sötvattenspärlor. HAr en hel del tillbehör med specialinrikting filligree.

Two Scoops
Two Scoops säljer pärlor, halvädelstenar mm. De satsar på att ha tydliga och bra bilder och erbjuda ett lite annorlunda sortiment. Obs priserna visas utan moms!

Waph Smycken
Mycket bra halvädelstensutbud har även mängder av andra pärlor som sötvatten, snäckskal, silverfoil osv. smyckedelar i både silverpläterat och äkta silver. Mycket trevligt bemötande.

www.parlbutik.com - en del av Madde's Pärleria
Stora delar av Pärlehusets sortiment på webben men också egenimport.
Vårt motto; ingenting är omöjligt!

Ziddharta
Brett sortiment av bärnsten, lampwork, silverfoil, sötvattenspärlor, halvädelsten, seed beads (rocailles), stavpärlor samt smyckestillbehör såväl silverpläterade som guldpläterade. Swarovskikristaller i många nyanser och i fina mixar. Wire i en mängd färger och en hel del andra tillbehör.

Zionesse
Plan 4, Butiksgatan, Mörby Centrum, Danderyd
Säljer Delica och seed beads från Japan i olika storlekar, de har även kuber och "teardrops". De säljer också tillbehör, t ex tråd, nålar, pärlförvaring mm.

Östergyllens smycken & ädelsten
Säljer en hel del olika sorters pärlor och ett litet utbud av tillbehör.

Butiker inom EU

Beadreaming
Tyskland
Underbara pärlor! Superbra service, snabba! Har massor av accent beeds, pressed beads, och inte minst Delicas och japanska seed beads. Bra priser också! Webbplatsen är på tyska och engelska.

BEAD Addict
UK
Har många olika sorters pärlor och en hel del tillbehör och verktyg. Har också en bra tipsavdelning.

Beads Direct Ltd
UK
Har inte världen största sortiment, men mycket fin halvädelsten på sträng, silverdetaljer, och annat smått och gott . Fast frakt på £3,50, och oerhört snabba leveranser...
Bra grejor och bra service!

B for Beads
UK
Liten butik med bra utbud av pärlor. Har bl a fina
”faux sea glass”-pärlor och halvädelsten som säljs både styckevis och på sträng.

Constellation Beads
UK
Har i nte så stort utbud men mycket bra priser om man kan handla för deras grossistpriser. Har lite kul annorlunda pärlor. Hyfsat snabba. Om man handlar som privatperson kan man
köpa styckvis av de dyrare och det är ju bra så man slipper sitta med en massa dyra pärlor man inte behöver.

Destiny's Beads n Stuff!
UK
Halvädelsten, kristaller, cats eye, millifiori, keramik och fimo, metallpärlor mm. Har även verktyg och tillbehör.

E-beads
UK
Stort utbud för det mesta inom pärlor. I sortimentet finns bland annat Swarovski, Toho, halvädelsten, trä-, snäckskals och glaspärlor men även plastpärlor av olika slag. De säljer både små förpackningar och storpack till bra priser.

eBay
UK
Engelska e-baysiten. Chansa på en auktion eller handla i butikerna. Man brukar alltid kunna fynda.

GJH Trading
UK
Stort utbud av halvädelsten, både vanliga pärlor och brioletter, allt av extremt hög kvaliét och inpackan i tjocka lager bubbelplast. Säljer även lite cloisonne och pärltidningar. Personalen är jättetrevlig och man får direkt ett kollinummer för att kunna spåra sitt paket. Leveransen är supersnabb ca 5-6 dagar efter beställning.

IdänHelmi
Finland
Ett litet utbud av pärlor.

JillyBeads
UK
Om man bortser från att webbplatsen är riktigt ful så kommer man hitta ett ställe med kul mixar, billig swarovski, benpärlor, seed beads mm. Billiga på frakt och snabba på att leverera.

Kernowcraft  
UK
Butik som främst har halvädelstenspärlor – även halvborrade -- cabochoner, facetterade ädelstenar, olika sorters infattningar i hel- och halvfabrikat samt verktyg. Har en liten katalog som kan beställas gratis. Inte billigaste butiken, men med ett annorlunda utbud, speciellt av intresse för den som inte bara gör smycken med pärlor.

K & M Beadshop
UK
Har både det ena och andra, bl a tjeckiska pärlor

Luxonia
Finland
Importerar halvädelsten som de säljer till ett bra pris. Har även finsk spektrolit och en del pärltillbehör.Mycket serviceinriktade och trevliga att ha kontakt med. Stenarna packas dock i en rökig miljö och kan ha tagit doft. Även stark parfymdoft har förekommit så allergiker får vara lite varsamma. (Hoppas någon kan uppdatera mig om detta har upphört).

Maaria's Jewellery
Finland
Ett litet urval av pärlor och tillbehör.

Nordic Beads
Danmark
webbplatsen är på danska vilket kan göra det lite besvärligt ibland men det finns bilder på allt så man får leta sig fram. Säljer bland annat färskvattenpärlor och stenar/halvädelstenar i olika former förutom de "vanliga" pärlorna samt en litet utbud av formade glaspärlor exempelvis droppar och hjärtan. Säljer även Swarovskikristaller.

Perles and Co
Frankrike
En fransk pärlbutik som har det mesta av både det vanliga och det lite ovanligare. Har bl a ett sort sortiment med infattade
kristaller. Fri frakt över €50.

PinkkiHelmi
Finland
Har ett litet utbud men bland annat Delica.

Precious Sparkle Beads
UK
Engelsk butik som specialiserat sig på halvädelsten. De har även sötvattenspärlor, snäckskal och glas.

Robin's Beads
UK

Har ett stort utbud seed beads främst från TOHO, tjeckiska pärlor, miracle beads & bells, lucite samt tillbehör, vilket inkluderar K O Beading Thread och flera pärltidningar. Snabb service och lätt att hitta lite udda nyanser av småpärlor. Har en enhetsfrakt på £2 till Sverige.

Sayila
Nederländerna
Handlar man för 20 Euro är det gratis frakt och de har ganska mycket att välja på. Snabba är det också. Bland annat Gütermann, Swarovski, en del lampwork och tillbehör.

Schmuckperlen
Tyskland
Långsam site med mycket bilder. Har otroligt vackra pärlor i venetianskt- och muranoglas, säljer Swarovskikristaller, halvädelstenar och sötvattenspärlor mm. Observera att priserna är utan moms.

Silver Thistle Beads
UK
Skotsk butik med bl a preciosapärlor och swarovskisliders.

VilliHelmi
Finland
Mycket olika pärlsorter bland annat Swarovski.

Butiker utanför EU

Ambrosia Arts 2
USA
Stort utbud av seed beads, bugles (bland anant ett stort utbud Miyuki) mm. Bra priser, snabba leveranser och mycket trevliga ägare.

Artbeads
USA
Har ett sortiment som med en blandning av enklare och exklusivare pärlor.

Beaded Impressions
USA
Ganska så stort sortiment bla på seed beads. Själv har jag köpt en del pärlmixer och verktyg från dem.

beadshop.no
Norge
Glas och metallpärlor av olika de slag samt charms.

Beads & Pieces
USA
Ett bra utbud av pärlor av olika slag till ett bra pris.

Blue Mud
USA
Har specialiserat sig på swarovski och solid koppar. Har även ett sort utbud sterlingberlocker.

Brandywine Jewelry Supply
USA
Har förutom pärlor i olika material (främst halvädelsten) cabochoner, smyckesdelar och metalltråd i koppar, infattningar och kaméer.

eBay
USA
Köp i ebaybutikerna eller bjud i auktionerna. Man brukar alltid kunna fynda.

Empyrian Beads
USA
Butik som specialiserat sig på pyttesmå pärlor. Säljer antika seed beads ned till strl 24/0 samt även små halvädelstens- och sötvattenspärlor. De har även knappar och lite större pärlor.

Etsy
USA
En webbplats där hantverkare själva säljer sina saker i "Etsy stores" men man hittar även kommersiella pärlor. Här kan du garanterat hitta unika handgjorda pärlor.

farmer Jerry64
USA
Har framför allt ett roligt urval av guld- och silverpläterade pärlor som jär svårt att hittat någon annanstans. Snabb leverans, billig frakt.

Fire Mountain Gems & Beads
USA
Säljer många olika sorters pärlor. Deras webbplats är om inte annat värt ett besök för inspiration.

Fusion Beads  
USA
Har många snygga pärlor och tillbehör bl a från Green Girl Studios, Vintaj Natural Brass, LillyPilly Designs, Swarovski, Tania Hartman m fl. Förutom sitt sortiment har de spännande inspirationssidor.

gems.no
Norge
Glaspärlor och smyckestillbehör.

Ornamental Resources
USA
Massor med tillbehör och verktyg av olika slag samt pärlor. De har varit snälla och lånat ut bilder hit till Pärlplatsen och det är jag mycket tacksam för.

Out On A Whim
USA
Många olika sorters pärlor och bra info om olika ytor, storlekar mm.

Rings n' Things
USA
Har det mesta du kan behöva när du grejar med pärlor.

Seed Bead Heaven
USA
Ett bra urval med pärlor och bra rabatter när man handlar mycket.

Shiana
USA
Massor med vackra hill tribe silverpärlor av olika slag. Ganska dyrt men hantverket är väl värt det. Företaget uppmärksammar även situationen för hill tribes, dvs de befolkningsgrupperna i de thailändska bergsområden där silverarbetena görs.

Shipwreckbeads
USA
Har ett mycket stort utbud av bl a tjeckiska och kinesiska pärlor. Många vackra och ovanliga pärlor i sortimentet. Dessutom en härligt tjock pärlkatalog (ej gratis, men man får priset i rabatt på första beställningen).

Stoneage Hardware
USA
En butik med personlig stil som har många vackra stenpärlor i vanliga och ovanliga material, främst fokalpärlor. De har även sötvattenspärlor och kinesisk lampwork.

Treasure Island Pearl Shop
USA
Sötvattenspärlor eller halvädelstenar på hel sträng till bra priser. Har ett enormt utbud av odlade pärlor samt halvädelstenar. Bra priser, billig frakt och leverans hem till dörren! Kan varmt rekommenderas.

WigJig
USA
Säljer pärlor, wire och andra tillbehör. Är specialiserade på WigJigs. Har mängder med instruktioner till olika smycken mm. Har varit vänliga att låna ut bilder till Pärlplatsen vilket jag är mycket tacksam över.

wire-sculpture.com
USA
Mycket bra site med ett otroligt utbud – tusentals pärlor att välja mellan. Bra priser. Snabba och serviceminded. Helt klart värt ett besök!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.