MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Cirkel

Här presenteras cirklar med tråd och med wire.

Cirklar på tråd

Genom en enkel manöver kan man göra cirklar av pärlor på två trådar. Dessa cirklar passar utmärkt att göra halsband, armband och även ringar av. Här visas två varianter. Dessa fungerar även på wire.

Dessa går att göra multifärgade eller enfärgade. För att det skall bli enklare att se hur man gör visas det här med pärlor i två färger.

Lätt ellipsformad

Steg 1.
Steg 1: Börja med att trä upp lika 5 röda pärlor på båda trådarna plus 1 blå på övre tråden.

Steg 2.
Steg 2: Trä sedan tillbaka in genom den första blå pärlan i riktning mot de röda.

Steg 3.

Steg 3: Dra åt så det bildas en cirkel (eller ellips). Trä sedan på 11 nya pärlor enligt steg 1 och fortsätt tills du har önskad längd.

Variant som blir mer cirkelformad

Passar lite större pärlor, ca 4-5 mm.

Steg1.

Steg 1: Trä 4 pärlor på vardera tråd.

Steg2.

Steg 2: Trä den nedre tråden genom den sista pärlan på den övre och den övre tråden genom den sista pärlan på den nedre.

Steg 3.

Steg 3: Dra åt så en ring bildas och fortsätt tills du har önskad längd.

Cirklar på wire

Steg 1.

Steg 1: Trä upp pärlorna som skall vara i cirkeln på tråden. Här visas det med 2 stora röda som skall vara uppe och nere samt 2 små blå som skall vara till höger och vänster samt två wireklämmor som skall vara i övre delen, om man vill ha symmetri i sitt smycke kan man lägga till två wireklämmor till på var sin sida om den andra röda pärlan och på så sätt fästa klämmor även nertill.

Steg 2.

Steg 2: För in tråden genom den första klämpärlan, den första röda pärlan samt genom den andra klämpärlan så en ring bildas.

Steg 3.

Steg 3: Dra åt så ringen blir ca 20 mm i diameter. Upprepa tills du har så många ringar du behöver. Det kan bli snyggare om den första och sista ringen är något mindre än de övriga eftersom trådarna skall ihop i någon form av fäste.

Steg 4.

Steg 4: Detta steg kan utelämnas. Tag en andra wire och för igenom de undre röda pärlorna hela vägen så att underdelen på halsbandet skapas.Har du wireklämmor även nertill skall tråden även igenom dessa.

Steg 5. Limma fast de blå pärlorna med lite superlim.

För ihopmontering och låssättning se start, slut & lås.

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.