MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Hänge

Genom att göra ett hänge på ett vanligt trätt halsband kan man få det att se elegant ut. Det finns två sätt att göra hängen på, det ena är att börja med hänget på mitten och sen bygga på resten av smycket och det andra är att börja i ena änden och sedan trä tills man kommer till mitten och då göra hänget. Här visas det sistnämda.

Steg 1.
Steg 1: Trä pärlor tills du kommer till mitten.Trä på den kombination av pärlor som du vill hänget skall bestå av. Lagom längd på ett hänge är 5-7 cm. Sätt en liten pärla längst ner som får agera stopp.

Steg 2.
Steg 2: Längst ner sätter vänder du upp igen genom att trä över den lilla pärlan och in i förgående pärla och upp i hela hänget.

Steg 3.

Steg 3: Dra åt så hänget blir tätt. Fortsätt att trä färdigt halsbandet på andra sidan hänget.

Varianter

Om man vill kan man göra flera sådana här hängen på ett och samma halsband och få en frans- eller krageffekt. Man kan göra dem i olika längd. Ett alternativ till den lilla pärlan i slutet är att avsluta med en blomma. Se även Kors för variant av hänge. Hängen kan också göras av ståltråd som lösa hängen då med antingen en knutgömma längst upp eller en fattigmansögla i toppen.

För ihopmontering och låssättning se start, slut & lås.

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.