MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Kors

En variant på hänge till exempelvis halsband (men kan användas till annat också, varför inte göra en nyckelring?) är att göra ett kors.

Observera att för att korset skall bli styvt och inte slacka behövs någon form av styv metalltråd, ex tunn koppartråd. Korset brukar bli bäst med rörpärlor som stomme.

Steg 1.

Steg 1: Trä upp pärlan som skall vara längst ner på en ca 30 cm lång metalltråd och böj ihop. Här visat med en 2 mm glaspärla.

Steg 2.

Steg 2: Trä över båda ändarna de pärlor du vill ha. Här visat med 1 st 6 mm bicone, 1 st rörpärla 5 mm, 1st 4 mm glaspärla, rörpärla igen och sen en 2 mm glaspärla. Trä på en klämpärla och kläm åt.

Steg 3.

Steg 3: Vik ut trådarna och trä på de pärlor som skall vara på korsets armar. Här visat med 1 st 2 mm glaspärla, 1 st rörpärla 5 mm, 1st 6 mm bicone och en 2 mm glaspärla. Vänd tillbaka över den sista pärlan så du kommer till mitten av korset igen. Gör likadant på båda sidor.

Steg 4.

Steg 4: Böj trådändarna uppåt och trä på en klämpärla och kläm åt.

Steg 5.

Steg 5: Trä på de sista pärlorna och sätt en klämpärla över trådarna och kläm åt. Du kan nu montera en knutgömma över klämpärlan och på så sät få ett fäste att hönga korset i. Annars kan man använda fattigmansögla men gör den då innan du klämmer ihop klämpärlan.

Variant

En variant är att strunta i klämpärlorna och istället sätta ytterligare en liten pärla på samma plats.

För ihopmontering och låssättning se start, slut & lås.

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.