MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Trä på wire

Att trä på wire skiljer sig inte nämnvärt från att trä på tråd men man kan göra lite mer variationer på wire som inte går att göra på tråd. De enklaste varianterna som även går att göra på tråd presenteras inte här utan för dem hänvisas till trä på tråd.

Halsband/armband

Wire passar utmärkt till att göra smycken av, dess fasthet gör att de håller formen på ett vackert sätt och ligger ann mot huden på ett snyggt sätt.

Luftigt

Genom att utnyttja klämpärlor/klämtuber kan man få ett mycket luftigt intryck på saken man gör. Med klämpärlor/klämtuber kan man fästa en pärla mitt på en wire. Det fungerar även med lim.

Exempel:

Halsband på dubbel smyckeswire med ringar dekorerade med pärlor.

Dubbel smyckeswire som är formad till ringar som är fixerade med klämpärlor. De små pärlorna är limmade. För instruktion se Cirkel.

Fin rund form

Genom att använda memory wire kan man försäkra sig om att formen på halsbandet/arbandet/ringen etc. håller en fin och jämn form och inte tyngs ner som en tråd gör.

Om man vill göra något med bågar eller rundlar så går det lätt med wire.

Exempel:

Wirehalsband med bågar.

Bågar av svart smyckeswire med stora klotpärlor på ena bågen och 4 små rocaille som omger en kort rörpärla på den andra. Bågarna hålls ihop av svarta klämpärlor.

För ihopmontering och låssättning se start, slut & lås.

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.