MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

"Fyra nyanser av blått"
[AVSLUTAD]

Vad kan du får ihop av 4 nyanser av blått? Tänker du hav, himmel, blåklockor eller på något helt annat. Skapa något i 4 nyanser av blått vare sig fler eller färre.

Bidraget kan föreställa vad som helst och behöver inte vara smycken. Pärlor kan användas till så mycket mer än bara halsband, armband, ringar och örhängen

Vinster

Priserna kommer från:

glasparlor.se

1:a priset är ett presentkort på 500 kr

pearlshop.se

2:a priset är ett presentkort på 250 kr

corinasdesign

3:e priset är czechpärlor samt egentillverkade pärlor värda 200 kr

 

Rabatt på tävlingsmaterial

Flera butiker har varit vänliga att erbjuda er tävlingsdeltagare rabatter. Vill ni ha rabatten måste ni anmäla er till tävlingen till mig på tavlingar@parlplatsen.se med ärenderaden [4 nyanser]. Det går givetvis bra att deltaga utan att anmäla sig men då kan man inte få rabatterna.

Myllra

Ni får 10% rabatt på blå pärlor (går ej att kombinera med andra erbjudanden eller nersatta varor) under tävlingsperioden.

glasparlor.se

Ni får 10% rabatt på hela utbudet (sen tillkommer ju våra ordinare rabatter -5% på köp över 450:-, -7,5% på köp över 750:- och 10% på köp över 1000:-, så med den här rabatten kan ni få upp till 20% rabatt. Rabatten gäller under tävlingsperioden.

pearlshop.se

Ni får 15% rabatt på hela utbudet under tävlingsperioden.

Huehebbe

Ni får 15% rabatt på hela sortimentet under tävlingsperioden.
För order över 500:- bjuder de som vanligt på REK.

Drakens Pärla

Ni får 35% på hela sortimentet under tävlingsperioden.

Beadplace.se

Om du beställer pärlor får du 2st halvädelstenspärlor av Blåsand (Obs! inte helförpackning) tillsammans med din beställning. Är du ny kund får du 10% rabatt på din order.

Regler

Läs igenom reglerna NOGA. Det är många punkter men det lönar sig att ha läst igenom allt.

 1. Tävlingen är öppen för alla som är medlemmar på Pärlplatsen senast 3 februari 2007. Anställda i butikerna som sponsrar tävlingen får inte deltaga i tävlingen.
 2. Bidraget måste innehålla pärlor av något slag.
 3. Bidraget måste passa in i temat “Fyra nyanser av blått”. Temat innebär att endast pärlor i 4 blå nynaser får användas, inga andra färger. Däremot får metalldelar användas. Men bidraget skall innehålla 4 olika blå nyanser inte fler, inte färre.
 4. Bidraget får inte ha visats upp på nätet/mässa/butik/marknad eller publicerats i bok/tidning eller varit med i annan tävling tidigare utan det skall vara något som är gjort för tävlingen och som endast visas upp på tävlingssidan fram till tävlingens utgång.
 5. Den tävlande är skapare av bidraget och har upphovsrätten till bidraget. Om ett upphovsrättsskyddat mönster är använt som bas så är det den tävlandes uppgift att inhämta tillstånd som kan behövas för att få publicera bidraget. Om ett mönster används skall detta anges i beskrivningen av bidraget.
 6. Den tävlande godkänner att bilder på bidraget används av Pärlplatsen. Givetvis kommer alltid upphovspersonen namnges i samband med bildanvändningen.
 7. Varje tävlande får deltaga med 2 bidrag var. Men observera att tävlingsbidragen skall vara någorlunda olika, man skall inte kunna få efterförljande placeringar på 2 näst intill identiska bidrag. Tävlingsledningen gör här en bedömning.
 8. Den tävlande skall skicka in 1 jpg eller 1 gif på sitt bidrag. (Eller 2 bilder om man deltager med 2 olika bidrag) Det får vara ett kollage med flera bilder ur exempelvis olika vinklar, detaljer etc. Maxstorlek på bilden skall vara 1024x1024 eller 1,5 Mb.
 9. Bidragsbilden skall laddas upp i Fyra Nyanser av blått -07 galleriet. Se nedan om hur man laddar upp bild.
 10. Bilderna skall namnges med den tävlandes användarnamn utan mellanslag och om flera bidrag skickas in skall de numreras med 1 respektive 2. Ex. Beatrice1.jpg Beatrice2.gif.
 11. Tävlande skall uppge följande om sitt bidrag:
  • Titel på bidraget
  • Beskrivning bland annat hur det passar in på temat (gärna beskrivning av färgerna som använts då fotografier kan göra det svårt att bedömma ibland)
  • Vilken typ av pärlor som använts
  • Vilken teknik som använts
  • Ungefärliga mått på bidraget
  • Självrankning av erfarenhet inom vald teknik (Nybörjare/Van användare/Expert) inga andra ord, använd dessa.
 12. Den tävlande är införstådd med att tävlingsbidraget måste vara uppladdat i tävlingsforumet senast angivet datum för att deltaga.
 13. Den tävlande är införstådd med att deltagande i tävlingen genom uppladdning av bidrag i galleriet innebär att deltagaren accepterar reglerna för tävlingen.
 14. Tävlingsledningen förbehåller sig att neka bidrag med en förklaring. Alla bilder kommer godkännas av tävlingsledningen innan de läggs i albumet (vilket görs efter att bidragstiden gått ut men senast dagen innan röstningen påbörjas).
 15. Den tävlande är införstådd med att det gäller "röstningstvång" för de tävlande. Dvs har man som deltagare i tävlingen inte röstat när tävlingstiden går ut kommer bidraget plockas bort ur tävlingen. Skulle man av någon anledning inte kunna rösta måste man meddela det i förväg. Exempelvis att man kommer vara bortrest under de dagar röstningen pågår.
 16. Vill den tävlande ha rabattkoder för att köpa material till tävlingsbidraget måse deltagaren anmäla sig till tävlingen via mail till tavlingar@parlplatsen.se med ärenderaden [4 nyanser]. Det går givetvis bra att deltaga utan att anmäla sig men då kan man inte få rabatterna.
 17. Den tävlande lovar att han/hon uppgett riktiga uppgifter vid anmälan till tävlingen.
 18. Vinnare meddelas att de vunnit via PM på Pärlplatsen.

Omröstning

 1. Röstningen är bara öppen för Pärlplatsens medlemmar som var registrerade när omröstningen påbörjades.
 2. Röstningen pågår enligt datumen under datum för tävlingen.
 3. Du kan bara rösta en gång och givetvis inte på dig själv.
 4. Röstning skall ske genom PM till användaren röstmottagaren
  VIKTIGT1: Skriv 4 Nyanser-07 i ärenderaden
  VIKTIGT2: Avge dina röster i meddelandet. Du skall ange titeln och skapare på 3 bidrag. Du behöver inte rangordna dem på något sätt.
 5. När du bedömer vilket alternativ du vill rösta på så använd endast nedanstående kriterium.

  Ja/Nej-svar ger 1 respektive 0 poäng, i övrigt används en 1-10 och en 0-6 skala där 1 = lågt och 6/10 lika med högt. Summera 2-5 och multiplicera med 1:an, det betyder att ett bidrag du inte anser följer temat skall inte ha någon poäng i övrigt heller. Man skall alltså inte kunna vinna tävlingen på att man gjort en bra presentation, kvalitativt och originellt arbete utan att följa temat.

  Om flera bidrag skule hamna på samma poäng använder du 6:an till hjälp för att få fram dina tre finalister.

  Använd gärna PDF-filen eller Excelarket för att göra din bedömning.

  Rösta på det bidrag som får höst poäng i din bedömning.
  1. Passar bidraget in i tävlingstemat? Ja/Nej
  2. Visar bidraget på originalitet? 0-10
  3. Verkar det vara ett kvalitetsarbete? 0-10
  4. Angav den tävlande den information som efterfrågades? 0-6
   • Titel på bidraget
   • Beskrivning bland annat hur det passar in på temat
   • Vilken typ av pärlor som använts
   • Vilken teknik som använts
   • Ungefärliga mått på bidraget
   • Självrankning av erfarenhet inom vald teknik (Nybörjare/Van användare/Expert)
  5. Presenteras bidraget på ett sätt som gör det lätt att bedöma det? 0-10
  6. Din egen "gillarfaktor" 1-10. (Specialkriterie, se ovan vad som gäller för detta).

Datum för tävlingen

Startdatum: 070204 kl 00:00
Slutdatum: 070228 kl 23:59
Röstningsstart: 070301 kl 00:00
Röstningsstopp: 070311 kl 23:59
Meddelande av vinnare: 070312

Tävlingsledningen

Om flera bidrag hamnar på samma poäng kommer tävlingsledningen att fälla avgörandet. Tävlingsledningen för "Fyra nyanser av blått" består av Béatrice (ägare till Pärlplatsen) och ägarna till butikerna som bidrar med priser (se ovan).

Att ladda upp bilder

Veda var snäll och gjorde några skärmdumpar som hjälp till hur man laddar upp bilder i tävlingsgalleriet. Klicka på en av bilderna för att se dem större.

Klicka på bilden för att se den större. Öpnnas i ett popupfönster.
Klicka på bilden för att se den större. Öpnnas i ett popupfönster.
© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.