MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Spinning top beadSpinning top bead

Av Florence Turnour och Gwen Fisher på beAd Infinitum

Copyright. Publicering av denna information utan skriftlig tillåtelse från beAd Infinitum är strängt förbjudet.

Mönstret är översatt med tillstånd från beAd Infinitum så alla personliga kommentarer är alltså deras. Jag har förtydligt beskrivningen på vissa ställen.

I dessa instruktioner visas hur man gör en Spinning Top Fringe Bead genom att använda Florences originalteknik som kallas 'Fringe Method'. Detta är en vävteknik som använder bara pärlor och tråd. Inga andra hjälpmedel behövs. Nedan listas det material som behövs inklusive det som ger pärlan ett hänge, dock visas inte hur man gör hänget i denna instruktion. Vi distribuerar denna instruktion och beskriver denna teknik för din privata användning. Snälla respektera upphovsrätten, reproducera inte detta dokument eller delar av det på något sätt, och tillverka inte pärlor för kommersiellt bruk utan skriftligt tillstånd från upphovsmakarna.

Tips: Häll ut pärlorna på en bit fleece, och använd nålen att plocak upp dem med. Fleecen gör att pärlorna inte rollar runt när du arbetar. En bit filttyg passar också bra men inte lika bra. Dra igenom pärlorna sakta så undviker du trassel. Att låta bli att få trassel kan vara en utmaning! Det finns en uppsjö med förstoringsverktyg för pysslare men ett par läsglasögon från närmsta affär är ett billigt alternativ.

Den färdiga pärlan är ca 12 mm i diameter.

Det här behöver du

Pärlade pärlan:
60 seed bead 11/0
10 seed bead 8/0
1 rund pärla 8 mm
1 nål storlek 10 eller 12
60 cm Nymo storlek D

Hänget:
2 seed bead 6/0
1 seed bead 8/0
1 hattpinne

Gör så här

 1. Trä nålen med 60 cm tråd. Trä på 3 st 11/0 seed bead, 1 st 8/0 seed bead och sen 3 st 11/0 igen. Gör en frans genom att sy tillbaka genom pärla 6-2 igen, i motsatt riktning.
  Steg 1
  Sen syr du genom pärla 1 så du hamnar tillbaka där du började.
  Steg 1
  Steg 1
 2. Dra arbetet mot änden av tråden, lämna ca 15 cm av tråden för infästning senare. För att få fransen att glida enkelt. håll fransänden (pärla 7) mellan tummen och pekfingret och dra i tråden som visas i bilderna nedan.
  Steg 2
  Steg 2
 3. Skapa ytterligare 9 fransar (10 totalt), se till att fransarna ligger tätt emot varandra på tråden.
 4. Arrangera fransarna som en sol på bordet, så att pärla 1 i sista fransen ligger brevid pärla 1 i första fransen.
  Steg 4
  Slut cirkeln genom att sy igenom alla 10 pärlorna och kom ut genom pärla 1 i första fransen. Dra åt tråden så att alla pärla ett ligger mot varandra ordentligt. Sy igenom pärla 2-6 i första fransen och passera sen genom pärla 7 i änden på fransen.
  Steg 4
 5. Sy igenom fransänden på nästa frans. Dra tråden så hårt du kan utan att förstöra solformen. Forstätt hela varvet runt och passera ett antal pärlor efter första fransen.
  Steg 4
 6. Placera 8 mm pärlan i mitten av solen, (med hålet uppåt).
  Steg 6
  Håll den med ditt pekfinger. Dra i tråden försiktigt så att fransarna sluter sig kring 8 mm pärlan.
  Steg 6.
  Håll undan din lösa ände av tråden så den hamnar på utsidan av fransarna. Sy varvet runt cirkeln igen sluta genom att komma ut genom toppen på första fransen. Men sy så många varv du behöver för att få det att ordentligt sluta runt pärlan.
  Steg 6
 7. Trä ner tillbaka genom en av fransarna och knyt två st halvknopar på samma ställe. Trä sedan genom några pärlor till innan du klipper av tråden nära inpå arbetet. Ta loss nålen och sätt den på din lösa ände, trä genom några pärlor i en frans, knyt 2 halvknopar på samma ställe och trä sedan igenom några pärlor till. Klipp av tråden nära arbetet.
  Steg 7

  Grattis, du har nu slutfört din pärlade pärla!
 8. För att göra hänget sätter du 1 st 6/0 seed bead, din pärlade pärla och ytterligare 1 st 6/0 seed bead och 1 st 8/0 seed bead på en hattpinne och gör en loop. Lycka till!

Har du några frågor kan du kontakta dem, e-postadressen finns på deras webbplats.

Ett stort tack till beAd Infinitum som lät mig översätta och publicera denna beskrivning och design som de håller upphovsrätten till. Besök deras webbplats och se deras andra pärlarbeten. De har fantastiska fotogallerier och säljer även mönster för en billig penning.

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.