MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Crystal BangleKristallarmband gjord av diamantnätskabel

Av Florence Turnour och Gwen Fisher på beAd Infinitum

Copyright. Publicering av denna information utan skriftlig tillåtelse från beAd Infinitum är strängt förbjudet.

Mönstret är översatt med tillstånd från beAd Infinitum så alla personliga kommentarer är alltså deras. Jag har förtydligt beskrivningen på vissa ställen.

För att göra armbandet bygger du en kabel av pärlor. Gör kabeln så stor som den behöver vara för att passa över din handled. Våra armband har 174 kristaller var. Dessa instruktioner är för det översta vänstra armbandet i bilden ovan. Diagram för det högra nedre armbandet ges i slutet av denna instruktion.

Den färdiga arbetet mäter ca 8 cm i diameter.

Det här behöver du

färg a seed bead 15/0
färg b seed bead 15/0
seed bead 11/0
174 runda kristallpärlor, 4 mm
1 nål storlek 12
Nymo storlek D

Gör så här

 1. Trä nålen med 1,2 meter tråd. Starta med en 11/0 seed bead, sen en kristall, upprepa tills du har 6 pärlor på tråden).
  Steg 1
  Sy igenom samtliga sex pärlor så en cirkel formas, lämna ca 15 cm av tråden för infästning senare. Knyt ihop ändarna med en råbandsknop och trä nålen genom pärla 1.
  Steg 1
 2. Trä på 3 st 15/0 färg a 1 11/0 (pärla A i bilderna) och 3 st 15/0 färg b. Sy igenom pärla 3.
  Steg 2
  Ditt första nät är nu färdigt, dvs bundit samman pärla 1 och 3. Fortsätt och sy två nät till en som förbinder 3 och 5 och en som förbinder 5 och 1. Sy runt den sista rundan av pärlor för att förstärka.
  Steg 2
 3. Nu skall du börja det andra varvet med fyllnadspärlor. Trä upp 1 kristall, sy genom pärla B och forma en fyllnad som sammanbinder A med B.
  Steg 3
  Repetera detta, genom att göra 2 fyllnader till som förbinder B med C coh C med A. Sy runt den sista rundan av pärlor för att förstärka.
  Steg 3
 4. Alternera mellan steg 2 och 3 tills du har fått en kabel av rätt längd. Vi använda 174 kristaller. Se till att sista rundan är som i bilden nedan.
  Steg 4
 5. Allt som är kvar är att sy ihop de två ändarna av din kabel. *Trä upp 3 st 15/0 färg a och trä igenom en 11/0 på andra sidan av kabeln.
  Steg 5
  Steg 5
  Trä upp 3 15/0 av färg b och sy igenom nästa 11/0.
  Steg 5
  Steg 5
  Repetera från * 2 gånger till.Sy runt den sista rundan av pärlor för att förstärka.
 6. Om du vill ha armbandet stelare trä tråden genom seed beads och dra åt om så behövs. Knyt med en dubbelt halvslag och trä ner änden ytterligare en bit. Klipp av tråden nära pärlorna. Trä nålen på andra änden och trä ner i ett par pärlor. Klipp av tråden nära pärlorna.
  Steg 6

Variation

Om du vill ha tydligare ränder i ditt armband (som en polkagris) så försök med detta färgschema. Armbanden i bilden nedan använder det första färgschemat.
Variation 1 Variation 2
Du kan också använda seed bead som fyllnadspärlor istället för kristaller. Om du vill ha kabeln stel så använd 8/0 seed bead som fyllnadspärlor och minska 15/0 pärlorna till 2 istället för 3. Om du vill ha kabeln mer flexibel ändra bara kristallerna till 8/0 seed brad och behåll resten som innan.
Variationer

Har du några frågor kan du kontakta dem, e-postadressen finns på deras webbplats.

Ett stort tack till beAd Infinitum som lät mig översätta och publicera denna beskrivning och design som de håller upphovsrätten till. Besök deras webbplats och se deras andra pärlarbeten. De har fantastiska fotogallerier och säljer även mönster för en billig penning.

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.