MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Chrystal Wave

Copyright. Publicering av denna information utan skriftlig tillåtelse från CheckerBeads är strängt förbjudet.

Enkelt men elegant halsband som går lätt att göra. Mönstret är översatt med tillstånd från Anne så alla personliga kommentarer är alltså hennes. Jag har förtydligt beskrivningen på vissa ställen.

Det här är ett halsband jag kom på när jag ville ha ett snabbt men elegant smycke. Det ser bäst ut om det ligger tight mot halsen.

Detta behöver du

Seed Beads (flera färger om du vill)
E-Beads (du kan byta ut dem mot avilken sort som helst som är större än seed beads, även halvädelsten chips kan bli väldigt fint.)
Haklås
Tråd (ca 3 ggr längre än vad du vill ha halsbandet)
Nål

Gör så här

Först trä nålen på tråden och sen trär du på 10 seed beads. Trä på haken och gå igenom pärlorna igen.

Dra åt loopen och knyt en knut. Gå tillbaka genom några pärlor och dra lite så att knuten göms. Trä upp 4 små pärlor och en stor. Gå tillbaka genom den pärla du kom ut genom i förra varvet (du skall alltså ut åt samma håll).

Gå igenom de fyra nyaste småpärlorna igen dra åt tråden tight. Lägg till 4 småpärlor och en stor, gå sedan igenom den pärla du kom ut genom på förra varvet.

Fortsätt att lägga till pärlor på samma sätt tills du fått den längd du vill ha minus en sista loop som du nu skall göra. Trä på 9 små pärlor och andra halvan av låset, gå tillbaka genom pärlan du kom ut igenom på sista varvet och sen igenom loopen ett varv till. Knyt och trä nålen genom loopen en but och fra åt så knuten göms.

Om du vill ha ett reglerbart halsband hoppar du över att sätta på låshalvan utan gör 5-6 enkla loopar i slutet istället. Gå igenom två pärlor på tillbaka loopen fär att få det starkare.

For an adjustable necklace, you can just add five or six plain loops on the end. For added strength, I passed back thru two beads from each loop in this example.

Klipp av tråden och du är klar. Se det var väl lätt? och se så elegant!

Dessa instruktioner, mönster och illustrationer är upphovsrättsskyddade. Du får använda detta för att göra dig ett eget halsband som kan säljas för en skälig summa (pin money). Det är accepterbart att du ger bort dem som gåva eller säljer på marknader men glöm inte att tala om att mönstret kommer från CheckerBeads och ge adressen till CheckerBeads hemsida (http://checkerbeads.tripod.com/index.html). Du får inte sälja dina alster över Internet då det skulle konkurrera direkt med mig (läs CheckerBeads). Massproducerande för försäljning är INTE tillåtet och det är heller INTE tillåtet att använda dessa instruktioner och mönster för att undervisa.

Ett stort tack till Anne på CheckerBeads som lät mig översätta och publicera denna beskrivning..

© Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.