MATERIAL
HANTVERK
MÖNSTER
TÄVLINGAR
PUSS 2010
ANNONSER
TIPS
PRATA & VISA
LÄNKSAMLING
PÄRLPLATSEN
ANNONSER

Stickade pulsvärmare

Perfekt som nybörjar- och prova på mönster. Design: Béatrice Karjalainen

Copyright. Publicering av denna information utan skriftlig tillåtelse från Béatrice Karjalainen är strängt förbjudet.

Pulsvärmare är en bra start när man skall lära sig pärlstickning. Man stickar med ett tunt garn, jag brukar använda 2-trådigt ullgarn.

Det är alltid lättast att använda rätstickning då hamnar pärlan på arbetsstyckets avigsida, dvs i maskans båge. Man låter pärlan gå med i varannat varv i stickningen i enlighet med det mönster man bestämt. Läs mer om sticktekniken och mönstertillverkning på Stickasidan.

Lagom längd för en pulsvärmare är ca 50 maskor om man använder strumpstickor nr 2. Tänk på att ditt stycke stickas för att sys ihop så ena kanten på stycket kommer vara det som är neråt mot handen och alltså den del du skall fokusera din dekoration till.

När du lagt upp maskorna så skall du sticka ett varv rätmaskor (rm) om mönstret nu säger att det skall vara pärlor direkt så skall det nu föras fram pärlor mellan maskorna där så är markerat i mönstret. Ditt mönster skapas på bortsidan av stickningen. Nästa varv stickar du nu bara rätstickning igen osv...

Mät mot din handled och tänk på att mudden blir elastisk. När den passar bra är det dags att maska av, jag brukar satsa på ca 70 pärlvarv (dvs 140 varv totalt). Sy ihop mudden.

Här kommer ett mönster på ett par muddar.

Istappar

Detta mönster ritade jag som ett första prova-på-mönster, det är enkelt att följa och det blir dekorativa muddar.

Det här behöver du

2-trådigt ullgarn
Strumpstickor 2 mm
1000 seed beads 11/0

Mönstret kan du titta på här här eller ladda hem som pdf.

 

 

 © Béatrice Karjalainen 2003-2008. Webbansvarig Béatrice Karjalainen uppdaterar den här sidan.