Pärlplatsens bildgalleri

Ett galleri där Pärlplatsens medlemmar kan visa upp sina alster på ett lätt sätt. Tanken är att vi skall kunna inspireras av varandras pärlarbeten.


Registrera dig som medlem på Pärlplatsen, du blir medlem i forumet och galleriet. Registrera    Logga in
 Albumlista    Senast inlagda    Slumpade    Senaste kommentarer    Mest visade    Topplista    Sök    Forumet    Startsidan  
Hem > Utmaningsalbum > Ickesmycke

TITEL  +   - 
FILNAMN  +   - 
DATUM  +   - 

utmaning duk.jpg
Spiralduk – visad 182 gångerJag har varit hysteriskt dålig på att slutföra mina utmaningar, husbygget tog fart snabbare än jag trott... Hur som helst gjorde jag en uppryckning, och det här kan faktiskt räknas som två utmaningar. Förutom duk-utmaningen så är den även i rött och grått (eller gunmetal i alla fall) vilket jag har som en gammal färgutmaning... 11/0-pärlor är det i alla fall...

Använd teknik: Sytt
Mönster: http://www.elisesparlatelje.se/gratis/spiralduk.html
Pärlvana: Van användare
10 kommentarerOnky
utmaning rullgardinsstropp.jpg
Rullgardinsstropp – visad 207 gångerEn utmaning som var lite klurig inte för att jag saknade inspiration utan för att jag faktiskt skulle använda den och därför var det viktigt att den var kattsäker framför allt. Och i andra hand skulle den inte skära sig allt för mycket med resten av mitt rum. Så det blev denna enkla -- och svårfotade -- skapelse. Pärlan är en billig lampworkpärla med en spricka som gjorde att jag inte ville ha den till smycken. Trädde den på tålig vaxad bomull som förhoppningsvis ska tåla lite ryck från katterna (kanske tål det bättre än själva rullgardinen kommer att göra...)

Får se om jag kanske knyter på lite mer "fransar" nedtill för det ser lite magert ut.

Använd teknik: knutet
Mönster: eget
Pärlvana: sedan vintern/våren 2005
6 kommentarermaneki-nekogirl
2~2.JPG
Girlanger  – visad 271 gångerCessys utmananing om girlang blev tolkat på ovanstående sätt.
Det är egentligen fyra girlanger som är virade kring en kraftig ståltråd. Började med stora kraftiga bergskristaller, mindre spröt av jättegamla kristaller som jag hade liggande och små seedbeads. För att få till lite guld tog jag en titt i jullådan och hittade lite guldigt som jag virade om det hela.
Ville att det skulle vara lite slumpmässigt och spretigt. Hela saken liknar lite grand en brudkrona (tyvärr). Den mäter ca 15 cm i diameter.
De som bor i Stockholm kan känna igen Västerbron i bakgrunden, så nu vet ni ungefär var jag bor.

Använd teknik:
Mönster:
Pärlvana:
10 kommentarerGabrielle
2 julkulor.JPG
2 Julkulor till granen – visad 368 gångerTog smarties utmaning att göra en stor kula till granen. Det bidde 2, för jag kunde inte bestämma mig vilken av formerna jag ville ha ;-)
I botten är det cellplastkulor som man skär skåror i (inte på frihand - man mäter o ritar försiktigt på kulan sedan skär man) kulan med hjälp av en hobbykniv/tapetkniv. Sedan tar man tyg efter vad man vill ha för mönster o trycker myyyyyycket försiktigt ner tyget i skårorna med hjälp av något ganska smalt o spetsigt. Jag använder miniskruvmejslarna eftersom de ju är spetsiga o platta, för konststycket är att inte bredda skårorna i onödan när man trycker ner tyget o det gäller att få det rakt. Sedan täcker man skårorna med 3 eller 6 mm sidenband i önskad färg. Ju tunnare sidenband man använder ju rakare måste man skurit o destu försiktigare måste man ha varit när man tryckte ner tyget. Man fäster siddenbanden med hjälp av knappnålar som man satt genom en pärla (ja det är här pärlorna kommer in *S*) Man behöver fästa bandet i kulans "ändar" o i "korsningar" där olika tyg möts. Sedan gör man en rosett o en ögla av sidenbandet o den är klar att hänga upp. Man kan givetvis ändra mönster o former i det oändliga o man kan använda annat än sidenband. Jag har bland annat provat med glittriga piprensare, men jag tycker nog snyggast resultat blir med sidenband. En sak du bör tänka på om du provar är att inte använda allt för tjockt eller styvt tyg! Då blir det svårt att få ner det i skårorna o då är det svårt att få de tunna skårorna man behöver för att få ett vettigt resultat. Likaså bör man inte hålla för hårt i cellplastkulan. Den är förvisso okrossbar, men det blir lätt märken i den om man är för brysk.

Använd teknik: Skära, trycka o fästa med nålar trätt genom en pärla på en cellplastkula???
Mönster: Eget
Pärlvana: Van
25 kommentarerCessy
glasunder.jpg
Utmaning från uzaan: glasunderlägg – visad 175 gångerDet tog sin lilla tid, men här kommer mitt glasunderlägg. Det blev en enkel lösning: runda glaspärlor och korta stavpärlor trädda på ett varv memorywire för armband.

Det är kanske inte det mest funktionsdugliga glasunderlägg man kan tänka sig. Egentligen hade nog platta pärlor varit bättre. Men till glaset på bilden, som är ganska lågt och vitt i modellen, funkar det helt okej.

Hur hållbart det är vet jag inte, jag lyckades med visst besvär knåpa ihop det med hjälp av lite lim i den pärla där wireändarna möts. Nå, det höll för att fotograferas!

Använd teknik: Trä på memorywire
Mönster: Eget (tror jag)
Pärlvana: Börjar vänja mig så smått
8 kommentarerKajsa
07-juli-aug 679.jpg
Fågelskrämma – visad 265 gångerI utmaingen "Ickesmycke" var utmaingen en fågelskrämma. Här är min tolkning. Den liknar också en afrikansk mask eller figurerna "Walace and Groomit"
Fågelskrämman är ca 18 cm, gjord av gamla vintage pärlor i olika metaller, ansiktet av en knapp i ben och metall i övrigt olika sötvattenspärlor.

Använd teknik:
Mönster:
Pärlvana:
15 kommentarerGabrielle
Fotoramar.JPG
Prydnadssak till bokhyllan – visad 149 gångerJag tog på mig utmaningen att göra en prydnadssak till bokhyllan.
Nu är jag ingen prydnadsmänniska men jag älskar att ha fotografier framme i bokhyllan.
Hittade kort på mina två äldsta döttrar som jag inte hade någon ram till och då föddes tanken på att göra ram av Nabbipärlor istället.
Här är resultatet.

Använd teknik: Nabbi
Mönster: Mönsterhäfte
Pärlvana: Nybörjare
9 kommentarer-Malin-
te.jpg
Teservis, utmaning från -Malin- – visad 262 gångerTeservis av NABBI-pärlor.

Använd teknik: Stryka, forma o limma med trälim
Mönster: Eget
Pärlvana: Van
23 kommentarerEmo
dataskärm.jpg
utmaning- datortillbehör. – visad 121 gångerDet blev en dataskärm av denna utmaning. Tror det är en äldre modell.
Det fanns ju mänster på såna på nabbisidan men jag ville göra själv så det blev så här.

Använd teknik: pärla, stryka, limma
Mönster: eget
Pärlvana: maj 2007
7 kommentareruzaan
utmaning tavelram.jpg
utmaning: tavelram – visad 226 gångerÄntligen har jag fått tillfälle att fota och lägga upp tavelramen! Det var ju ett tag sen nu som jag antog utmaningen. Har haft en del idéer som jag fått skrota och till slut blev resultatet så här.

En relativt enkel design, men jag hade ändå en del problem med den. Består av svartglödgad järntråd och blå blomformade afrikanska pärlor av återvunnet glas. Min tanke var att de skulle likna blåklockor. Som sagt ville det inte riktigt som jag ville så helt nöjd är jag inte, men tycker ändå att den är finare i verkligheten än på fotot. Ska nog vidareutveckla idén. Bl a funderar jag på att göra gräs av järntråden: när jag höll på att böja till blomstjälkarna spretade trådarna rakt upp som mörkt gräs och jag tyckte effekten var rätt snygg. Till rätt motiv vill säga.

Använd teknik: metalltrådsarbete
Mönster: eget
Pärlvana: ca 2,5 år
16 kommentarermaneki-nekogirl
utmaning - julgransprydnad.jpg
Utmaning - julgransprydnad – visad 140 gångerDet blev en liten bjällra av nabbipärlor till julgranen.

Använd teknik:
Mönster:
Pärlvana: maj 2007
8 kommentareruzaan
IMG_3079.JPG
Utmaning; pennställ – visad 160 gångerEtt enkelt pennställ för en enstaka penna. Gjord av en enda pärla i all sin prakt.

Använd teknik: "Ställ på högkant"
Mönster: egen design - absolut *ler*
Pärlvana: god
15 kommentarerHosanna
kristallkrona.jpg
Ickesmycke - Takarmatur till dockskåp (från Emo) – visad 261 gångerEn kristallkrona till ett dockskåp. Stomme av mässingstråd. "Kristaller" och ljus av silverfolierade klara seed beads och rörpärlor fastsatta med tunn guldfärgad koppartråd. Orange seed beads som ljuslågor :-)
Hela kronan är c:a 4 cm hög (plus upphängning). Upphängningen är tillfällig, det borde egentligen vara en kedja men jag har ingen som har rätt mässingsfärg.
Det tog mig flera försök att få till den här. Först försökte jag med enbart mässingstråd, men den var för styv. Sen försökte jag sy fransen med nylontråd, men det spretade för mycket. Till slut gick jag och skaffade lite guldfärgad koppartråd, och det funkade bättre.

Använd teknik: Pärlor på metalltråd
Mönster:
Pärlvana: Van
16 kommentarernoora
gardin.jpg
utmaning-saker som inte är smycken- gardin – visad 145 gångerDet blev en liten gardin till ett snett fönster. Men gardinen är ju så färgglad så det kanske inte gästerna tänker på... =)
Gardinen är sydd av seedbeads.

Använd teknik: Peyote
Mönster: eget
Pärlvana: maj 2007
7 kommentareruzaan
flaskpry.jpg
Flaskdekoration av NABBI-pärlor – visad 145 gångerDekorationen gjord på rektangulära brickan (eller 2 sammansättbara).
Formad när den var nystruken.
Bilderna varieras efter säsong eller tillfälle när den används.
För säkerhets skull har den "säkrats" med ett gummiband.

Använd teknik: Stryka o forma
Mönster: Eget
Pärlvana: Van
9 kommentarerEmo
ljusdekoration.jpg
utmaning-saker som inte är smycken-ljusdekoration – visad 154 gångerVill börja med att ursäkta den dåliga bilden..
Detta är en ljusdekoration som jag gjort av olika seedbeads. Själva stommen är gjord med peyote och blommrona snodde jag ihop med koppartråd.

Använd teknik: Lite olika
Mönster: inget
Pärlvana: maj 2007
9 kommentareruzaan
utmaningblomvas.jpg
Utmaning av maneki-nekogirl - BLOMVAS – visad 174 gångerPärla gjord i Efftreglas. Det blev en minivas. Det är inte en prästkrage utan en sån där pytteblomma som sprider sig i gräsmatten, vad heter dom? Jag och blommor... :-(

Använd teknik:
Mönster:
Pärlvana:
17 kommentarerSmurfan
utmaning pennställ.jpg
pennställ – visad 214 gångerJa, så här blev det. Kanske inte ser ut som ett pennställ riktigt, men det funkar bra. Inte för jättelånga blyerstspennor dock, men det har jag inte många ändå.

Jag tog utmaningen som ett tillfälle att testa lite tekniker ur Fabulous Woven Jewelry. Botten är gjord medvaxad lintråd i en vävteknik som kallas twining. (Om nån kan det svenska namnet så berätta gärna). Till skillnad från att bara väva en tråd upp och ned runt "ekrarna" så använder man två trådar som man hela tiden snurrar ett halvt eller flera varv mellan varje eker.

Resten av stället är också gjort i twining fast med samma svartglödgade järntråd jag använde till brudkronan. Lade till några löv"pärlor" och lät ekrarna gå en bit över kanten för att bli blomstänglar.

en rolig sak är att när jag satt och höll på med järntråden så kände jag plötsligt igen nånting i "korgen": den påminner om en gammal korg vi brukade plocka päror i hos mormor och morfar när jag var liten. Vet inte var just den där gamla gistna och jorddammiga korgen tog vägen när mormor sålde gården. Vad jag saknar den nu, det är liksom en speciell sorts sommarminne det där...

Använd teknik: metalltrådsarbete, främst twining
Mönster: eget
Pärlvana: van, 2+ år
17 kommentarermaneki-nekogirl
23 objekt på 2 sida(or) 1